Project Management Knowledge Base

Go Back   Project Management Knowledge Base > Peer Support > Primavera Systems

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-25-2010, 03:23 AM
Forum Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Exclamation Roles vs Resources

Guys,

What is the primary difference of Roles and Resources (in terms of fuction) in P6. Which is higher of the two?

Ruel
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiNetscape this post!Stumble this Post!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-26-2010, 12:04 PM
Forum Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

Hi Tantarado,
A role im P6 is a JOB, a resource is the "PERSON WHO PERFORMS" the job.
Example of roles: engineer, project manager, architect, etc.....
You usually assign roles to activities early in the project if you havent determined yet WHO will perform the activity. Later, you replace the roles with the resources you decided to allocate.

Regards,
Ali Farhat
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiNetscape this post!Stumble this Post!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-27-2010, 06:55 PM
Forum Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Exclamation

@Ali,

Based in your reply; a roles could ba a crew and resources are the crew members.

How about if i needed to add material resources?

Regards,

Ruel
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiNetscape this post!Stumble this Post!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2010, 07:29 AM
Forum Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

No...An "Engineer" is a role, "John Smith" is a Resource who can play the Role "Engineer"
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiNetscape this post!Stumble this Post!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2010, 07:05 PM
Forum Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Exclamation

Thanks for the insight.

Now how can i add material resources? the unit of measure for this is in areas, nos and volumes, will it not be in conflict with the labor resources since it's unit of measure is in hours?

regards.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiNetscape this post!Stumble this Post!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2010, 01:40 PM
Forum Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

Quote from Tantarado View Post:
Thanks for the insight.

Now how can i add material resources? the unit of measure for this is in areas, nos and volumes, will it not be in conflict with the labor resources since it's unit of measure is in hours?

regards.
Roles can be only assigned to LABOR resources...you can not assign roles to material resources
an activity can have one, two or any number of resources with any type. there will be no conflict with labor resources.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiNetscape this post!Stumble this Post!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Costs for underutilized resources tom Microsoft 1 11-16-2009 09:56 AM
Scrum Roles - an Unsolvable Puzzle? martinig Project Management 1 09-28-2009 06:17 PM
help with setting resources (equipment) redguy Microsoft 0 04-15-2008 10:14 AM
resources alaaalhaj Primavera Systems 2 07-21-2007 03:44 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:58 AM.


Powered by: vBulletin - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2009, Crawlability, Inc.
Copyright (c) 2005 Measuring Up. All rights reserved.